camazingfilms.com | Waarom je video moet gebruiken in je marketing campagne
16272
blog_post-template-default,single,single-blog_post,postid-16272,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Waarom je video moet gebruiken in je marketing campagne

17 nov Waarom je video moet gebruiken in je marketing campagne

Zoals al in een eerder blog te lezen viel, is video een krachtig medium en het wordt alleen maar sterker. Binnen de kortste keren bestaat de meeste online content uit video. Kijk maar naar je Facebook feed op dit moment. Scroll er maar eens door heen. Hoe veel video’s ben je al tegen gekomen? En ze spelen zich allemaal vanzelf af. Hoe lang bekijk je zo’n video en welke video’s trekken je aandacht?

 

 

Hier zit vaak een hele theorie achter. Wanneer het gaat om een product of dienst bijvoorbeeld, is video onderdeel van een sales funnel en de customer life cycle loop. Video is in te zetten in elke fase van het proces. Dat maakt het zo sterk!

 


 

Wat zijn dan die fases?

 

 

Het zijn acht fases, beginnend met awareness.

Kernwoord is hier: probleem. Confronteer je doelgroep met het probleem wat ze hebben. Maak je klant bewust van hun ‘vraag’. Laat ze vervolgens kennismaken met jouw product, de oplossing.

De fase ‘awareness’ is zelf ook weer opgedeeld in een aantal lagen.

Middels deze pyramide beslis je het niveau van de awareness van jouw klant, waarbij ‘most aware’ het hoogste niveau is en ‘least aware’ vanzelfsprekend het laagste niveau. Op het hoogste niveau weet je klant waarschijnlijk al zo’n beetje alles rondom het product. Het kan bijvoorbeeld een echte liefhebber of verzamelaar zijn.

Je hoeft bij zo’n klant dus niet aan te komen met een uitlegpraatje over wat je product allemaal kan. Dit weten ze al lang, dus in dat geval, zullen ze waarschijnlijk afhaken. De niveau’s van awareness hangen dus samen met communicatie. Bij ‘most aware’ hoort een korte en directe communicatie. Soms hoef je alleen maar de prijs van het product te noemen. ‘Least aware’ is dan natuurlijk het tegenovergestelde. Vooral bij dit niveau is het belangrijk om het probleem eerst duidelijk te maken, voordat je overgaat tot het product.

Awareness is dus één van de belangrijkste fases in de customer life cycle loop. Awareness kun je het beste creëren met een korte, duidelijke video die direct de interesse opwekt.

 

 

Je hebt nu je campagne een kick start gegeven! Als je deze fase goed hebt uitgevoerd, zal je publiek waarschijnlijk ook je tweede video bekijken.

 

 

De tweede fase is knowledge: wetenschap, informatie, achtergrond. In een iets langere video laat je zien wat jouw product kan en waarvoor het gebruikt wordt. De kracht van video hierin, is dat je in korte tijd heel veel informatie kunt delen. Hierdoor hoeft de klant geen lappen tekst te lezen en kan hij binnen 2 á 3 minuten op de hoogte zijn van de belangrijkste informatie omtrent je product of dienst. Deze video draait dus voornamelijk om het verschaffen van kennis.

 

 

Nu je klant bewust is van het probleem en de oplossing en meer informatie heeft over jouw product of dienst, zal hij of zij een overweging gaan maken. Je moet ze min of meer over het randje pushen om ze te overtuigen dat jouw product of dienst de beste is voor hun keuze. We hebben het dus over de fase: consideration. Dit kun je dan weer naar video vertalen door bijvoorbeeld het vertonen van testimonials van klanten die al ‘fan’ zijn van jouw product of dienst.

 

 

 

 

Waarschijnlijk is er veel concurrentie op de markt en je wilt natuurlijk dat jouw doelgroep voor jouw kiest. Maar waarom zouden ze voor jou kiezen? ‘Waarom’ is het kernwoord van de fase ‘selection’. In een video visualiseer je jouw bedrijf, je deelt je achtergrond en vertelt je verhaal. In deze film kun je duidelijk je stijl, je doelgroep en uitstraling naar voren brengen.

 

 

 

In de volgende fase, namelijk ‘buying’, wordt video ingezet om de consument de kwaliteit, eenvoud of instructies van jouw product of merk te laten zien. Op deze manier laat je zien hoe gemakkelijk het voor de consument is om het gewenste gedrag uit te voeren zoals bijvoorbeeld het kopen van jouw product of het uitproberen van jouw merk.

 

 

 

Dacht je dat het na buying afgelopen was? Nee, natuurlijk niet! Je hebt je klant net in de pocket, zorg dat hij er blijft! Sterker nog, zorg dat hij fan wordt! Want een fan blijft je niet alleen trouw, een fan zorgt ook voor andere nieuwe fans. Fantastisch toch! Maar zo ver zijn we nog niet. Je hebt een klant. Hij of zij heeft je product gekocht of je dienst afgenomen. Nu moet je er voor zorgen dat je klant zich de blijdschap herinnert die hij ervoer bij de aankoop of afname. Na aanschaf van het product kan de consument een video ontvangen via sociale media of e-mail waarin hij/zij van andere consumenten hoort hoe blij zij zijn met het product. Op deze manier speel je, net zoals in de derde fase consideration, in op de subjectieve norm. Je geeft de consument het gevoel dat ze (net als anderen) echt blij moeten zijn met het product. Het is een bevestiging dat de aankoop/afname, de juiste keuze is geweest. Dit kan een positieve boost geven.

 

 

 

‘Retention & Loyalty’, de volgende fase, lijkt erg op de vorige ‘satisfaction’, alleen zorg je nu niet voor de bevestiging, maar voor het behouden van de klant door nogmaals in te gaan op de kwaliteit. Op deze manier geef je hun aankoop een extra waarde.

Dit is te vertalen naar video door bijvoorbeeld het laten maken van een vlog door iemand die het product gebruikt en vertelt hoe tevreden hij/zij is met het product of met de dienst.

 

 

Wanneer je het zo ver hebt gekregen dat je klant loyaal is aan jou, zorg je ervoor dat hij of zij een ‘fan’ van je merk/product/diensten/organisatie blijft. Je kunt bijvoorbeeld een video maken waarin je de klant bedankt zo’n goede vriend te zijn. Je kunt zo bijvoorbeeld de klant belonen met kortingen of leuke acties. Deze fase is de ‘advocacy’ fase. Je maakt je klant als het ware ambassadeur van je merk.

 


 

 

Zo zie je maar dat video allround in te zetten is.

 

Wil je vrijblijvend meer informatie over hoe we deze fases voor jouw merk of organisatie in kunnen zetten?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier en we verzorgen een gratis brainstorming workshop om te kijken wat video voor jou kan betekenen.

Share
Geen reactie's

Geef een reactie

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com