camazingfilms.com | VIDEO MARKETING IS IN!
16256
blog_post-template-default,single,single-blog_post,postid-16256,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

VIDEO MARKETING IS IN!

02 nov VIDEO MARKETING IS IN!

“Binnen vijf jaar is de meeste content op Facebook video.” – Mark Zuckerberg

 

 

Waar bedrijfsfilms al langer bestaan, maakt video marketing nu zijn opmars. Mark Zuckerberg voorspelt het al.

 

 

 

Video marketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van online video om zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te binden of te bewegen tot actie.

 

Video is het meest krachtige medium dat je online kan inzetten. Het creëert vertrouwen bij de kijker en je bouwt een persoonlijke band op met je kijker.

 

 

 

“People have to know, like & trust you.”

 

Video marketing is het meest effectieve medium als het gaat om online marketing. Je bereikt de meeste mensen en je kan je product, organisatie of visie het beste over brengen.

 

 

Met de opkomst van social media, is online marketing ontzettend belangrijk geworden. Je kunt met behulp van deze platforms de hele wereld bereiken. Dit in combinatie met video is ‘the golden key’.

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende vormen van video marketing. Welke past het beste bij jou?

 1. Bedrijfsfilm of corporate video

Deze film duurt maximaal 2 á 3 minuten. De Unique Selling Proposition (USP), staat hierbij centraal. In deze film presenteer je jezelf en je bedrijf. Wellicht kun je wat over je geschiedenis vertellen of laten zien. Je kunt ook veel gestelde vragen beantwoorden. Het belangrijkste is dat duidelijk wordt wat je doet en vooral de voordelen die je biedt met je producten of diensten.

 

 

 1. Content video

Een content video heeft een duidelijke structuur, gebaseerd op 4 punten:

 • Intro
 • Generiek/branding
 • Inhoud
 • Call to action (CTA)

Met deze video zorg je voor content en waarde voor je klanten. Daarom kun je dit soort video’s best regelmatig aanmaken.

 

 1. Lead generation video

Deze video’s hebben een heel duidelijke en korte boodschap. Je wil dat de kijker een bepaalde actie onderneemt, waarbij ze exact weten wat ze kunnen verwachten. Het is hierbij vooral de bedoeling om de contactgegevens van de kijkers te ontvangen, zodat je hen nadien relevante info kan toesturen.

 

 

 1. Video testimonials

In deze video’s gaat het voornamelijk om interviews met je klanten. Het zijn hierbij vooral je klanten die je producten en diensten aanbevelen. Het ideale is om zo’n vijf tot tien testimonials te maken. Hoe meer, hoe beter. Video testimonials spelen in op vertrouwen en zijn krachtig en overtuigend.

 

 1. Productvideo

Dit is een soort content video, maar dan specifiek over één product.

 

 

 1. Case study video

Bijvoorbeeld: je volgt een klant van begin tot eind om te zien hoe ze je product of dienst in de praktijk gebruiken. Dit soort video’s heeft meestal een duur van zo’n 3 tot 5 minuten.

 

 1. Behind the scenes video

Dit is te zien als een mini documentaire. Je laat zien wat er in het bedrijf gebeurt, je neemt daadwerkelijk een kijkje achter de schermen. Dit is authentiek en transparant. Je kunt één grote video maken, of verschillende kleine.

 

 

 

Hoe je het ook wendt of keert, een video voor je bedrijf is nodig. Nu al. En als je verstandig bent, houd je het dus niet alleen bij het maken van een video die je op je website plaatst, maar maak je er marketing technisch gebruik van.

 

 

 

 
Bronnen:
Artikel: BrightSocial
Artikel: Frankwatching
Boek: Bedrijfsfilms zijn uit, video marketing is in (Wim Symoens)
Boek: De Online Marketingmachine (Bart van den Belt)
Share
Geen reactie's

Geef een reactie

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com