camazingfilms.com | C Amazing Films goes VR!
16262
blog_post-template-default,single,single-blog_post,postid-16262,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

C Amazing Films goes VR!

06 nov C Amazing Films goes VR!

Iedereen kent het tegenwoordig het principe wel: Virtual Reality.

 

 


Vanmorgen had ik een zinvolle meeting met een vriend van mij op de NHTV (Breda University of Applied Sciences), de school waar ik mijn studie International Media & Entertainment Management (IMEM) heb gevolgd.

 

 

 

 

Ik heb met hem gesproken over het nieuwe fictie project van C Amazing Films. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, heb ik een boek geschreven, “Ik ben terug” genaamd. Het idee is om hier een pakket van te maken. Naast het boek komt er een korte film van ongeveer 10 minuten, geïnspireerd door het boek. Als deze film af is, zullen we langs scholen en bedrijven (en wie dat maar wil) gaan om de film te laten zien. Daarnaast zal er een ervaringsdeskundige mee gaan om een aantal passages uit het boek voor te dragen. Daarbij zal ook tijd gereserveerd worden om vragen te kunnen stellen aan deze ervaringsdeskundige. Ook zal het boek “Ik ben terug” te koop zijn in dit pakket.

 

Een aantal weken terug heb ik het boek overhandigd aan één van mijn favoriete personen en tevens een hoofdpersonage in het boek.

 

 

 

Ook dit vond plaats op de NHTV. We hebben toen ook even gebrainstormd over welke vorm deze film van 10 minuten aan zou moeten nemen en vrijwel meteen kwam zij met het idee om een VR-film, ofwel Virtual Reality Film, te maken. Op deze manier wordt de kijker echt meegenomen in een situatie en zal hij of zij zo realistisch mogelijk kunnen ervaren hoe het is om met een persoonlijkheidsstoornis te leven. Precies het doel wat ik met het boek en überhaupt het pakket heb. Dit is dus een perfect idee. Echter, wist ik zelf nog vrij weinig van Virtual Reality, dus besloot ik om het eens wat verder te onderzoeken. De meeting van vanochtend was dan ook erg waardevol. Nog steeds weet ik weinig wat Virtual Reality betreft, maar het is zeker het perfecte medium voor de nieuwe film. De komende tijd gaan we ons dus verdiepen in VR en hoe dit de film, geïnspireerd op het boek, het beste vorm kan gaan geven. We gaan nieuwe samenwerkingen ontdekken en uiteindelijk een goede film draaien. C Amazing Films gaat de uitdagingen van VR graag aan! We blijven graag bij met de nieuwste ontwikkelingen en de ideeën van de toekomst en daar hoort VR zeker bij.

 

 

 

Virtual Reality biedt vele mogelijkheden. Het zijn nog vrij nieuwe ontwikkelingen, maar daarom niet minder waardevol. Virtual Reality, ofwel ‘schijnwerkelijkheid’, neemt je daadwerkelijk mee de film in. Je wordt als het ware onderdeel van het verhaal. Dit heeft als grote voordeel dat je het verhaal meer gaat ‘ervaren’. Het is het dichtst bij de werkelijkheid op het gebied van audio visual.

 

 

Eén van de uitdagingen wordt hieronder beschreven. Dit fragment komt uit een artikel dat ik heb gevonden op nofilmschool.com en bevestigt wat ik ook vanmorgen in de meeting te horen heb gekregen:

 

 


“The fundamentals of storytelling stay the same—strong characters, emotion—but it’s a very different medium than film. It’s highly spatial. Placing the camera essentially becomes the composition. You no longer have a frame, but you have this 3D space. And so putting the camera into place is really the same as making that frame for an image, except you’re putting out a spherical image.”

 


 

Het moeilijke aan een VR film maken, is dat je de controle over de kijker kwijt bent. Je kunt de kijkbeleving niet meer framen. Je kunt niet langer bepalen voor de kijker waar hij naar moet kijken en hoe lang. De kijker heeft namelijk zelf de controle. Het kan dus best zo zijn dat de kijker net naar linkerkant van de ruimte kijkt, terwijl er aan de rechterkant iets gebeurt.

 

Daarnaast moet je je bewust zijn van de rol die je wil dat de kijker inneemt. Dit zijn dingen waar ik nu vooral over moet gaan nadenken. Wil ik dat de camera op ooghoogte staat van iemand die staat of zit? Wil ik een lichaam als camerapunt laten zien. Dat wil zeggen, als de kijker naar beneden kijkt, ziet hij/zij dan een (zijn/haar) lichaam?

 

 

Wat ook moeilijk is, is dat je de gehele ruimte ziet/filmt. Tijdens een draaidag, kan ik er dus niet bij gaan zitten op de set. Ook kun je niet zo maar licht en geluid plaatsen, ook dat zie je namelijk in beeld. Ik heb op deze manier dus veel minder controle als regisseur.

 

Ik zie bovenstaande dingen niet per se als nadelen, maar eerder als uitdagingen. Virtual Reality heeft namelijk dus ook veel voordelen en zeker met het doel van deze film. We willen echt dat mensen ervaren hoe het is om te leven met een persoonlijkheidsstoornis en de beste manier is dus middels VR. Hoe we dit precies gaan vormgeven zal in de komende maanden duidelijker worden. Blijf dus zeker up to date!

 

 

Share
3 Reactie's
 • TD
  Geplaatst op 18:44h, 06 november Beantwoorden

  Succes, niet teveel hooi op de vork nemen

 • Petra driessen
  Geplaatst op 20:45h, 06 november Beantwoorden

  Dit voorspelt weer een mooie nieuwe ontwikkeling,!

 • Petra driessen
  Geplaatst op 20:46h, 06 november Beantwoorden

  Dit voorspelt weer een mooie nieuwe ontwikkeling en extra keuze voor je klanten, wil graag je eerste voorbeeld zien,

Geef een reactie

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com